Γεώργιος Αλιμπέρτης

O Γεώργιος – Στέφανος Αλιμπέρτης γεννήθηκε το έτος 1934 στην Αθήνα, συγκεκριμένα στο Γκύζι κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το 1946 σε μικρή ηλικία μαγεμένος από τον Καραγκιόζη του μεγάλου Αντώνη Μόλλα πηγαίνει στο θέατρο του στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και ζητάει εργασία. Ο Μόλλας τον παίρνει για βοηθό του και μυείται στα μυστικά της τέχνης, ακόμη και στην κατασκευή σκαλιστής φιγούρας και ζωγραφικής ρεκλάμας για το θέατρο.

Μετά το θάνατο του Αντώνη Μόλλα γίνεται βοηθός του Καραγκιοζοπαίχτη Παναγιώτη Μιχόπουλου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στον Μανολόπουλο στο Μεταξουργείο. Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα ο Καραγκιοζολόγος Θανάσης Φωτιάδης τον φέρνει σε επαφή με τον γιό του Αντώνη Μόλλα τον Μίμη.

Συνεργάζονται μαζί σε παραστάσεις εντός Αττικής αλλά και σε περιοδείες στην επαρχία. Το 1985 γίνεται μέλλος του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών. Το 1987 τον παρουσιάζει ο Καραγκιοζοπαίχτης Θανάσης Σπυρόπουλος στην Ελληνική τηλεόραση 2 (ΕΤ2) στην εκπομπή “Χρόνια συντροφιά με τον Καραγκιόζη”.

Περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα, σε δήμους και χωριά στην Αττική. Έλαβε μέρος σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ και παρουσίασε παραστάσεις στο ιδιωτικό κανάλι Κ 29 καθώς έλαβε μέρος στην τηλεοπτική σειρά “Και μιλάει και λαλάει” στη ΕΤ2.

Αναγνωρίστηκε για το πηγαίο χιούμορ του και για την απόδοση του στα Ηρωικά έργα. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του περιορίστηκε μόνο σε παραστάσεις εντός Αττικής. Απεβίωσε το έτος 2004 στις 20 Μαρτίου αφήνοντας συνεχιστές του έργου του τα δύο του παιδία Άγγελο και Αλέξανδρο.